— PRAKTISCH

Inschrijvingen

Inschrijven kan niet vroeger dan een jaar op voorhand. Je kind moet m.a.w. in het zesde jaar van de basisschool zitten. Voor het 2de jaar en hogere jaren kan er enkel na afspraak met de directeur ingeschreven worden.

1.

ONLINE AANMELDEN

25 maart - 19 april 2024

Bij het online aanmelden geef je in volgorde de school/scholen van je voorkeur op. Het systeem geeft daarbij broers en zussen van eigen leerlingen (zelfde leefentiteit) en kinderen van personeelsleden automatisch voorrang. Verder doet het systeem toewijzing van school op basis van twee criteria: toeval en opgegeven voorkeur.

Inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025

 

Omwille van de grote vraag naar inschrijving de afgelopen jaren ziet het college zich gedwongen om een ‘capaciteitsbeperking’ toe te passen in het eerste jaar (120 leerlingen). Als we voor zoveel mogelijk leerlingen plaats én kwaliteitsvol onderwijs willen blijven verzekeren, is er geen andere keuze. De wetgever verplicht ons in dat geval een systeem van digitaal inschrijven te hanteren. We zijn aangesloten bij het online inschrijvingsplatform dat o.a. ook de Leuvense en Tiense vrije scholen hanteren: https://www.aanmelden.school/

2.

TOEWIJZING

7 mei 2024

Ouders krijgen op dinsdag 7 mei 2024 bericht over welke school hen na aanmelding toegewezen werd (is geen verplichting om ook in te schrijven). In de overgrote meerderheid van de gevallen zal dat gewoon de school van je eerste keuze zijn.

3.

TOEZEGGING

14 mei - 10 juni 2024

Vanaf 14 mei en tot uiterlijk 10 juni 2024 kunnen ouders dan hun ticket verzilveren door hun gegevens verder aan te vullen op aanmelden.school. Daarna vervalt het ticket en komt de plaats weer vrij.


Op 14 mei 2024 starten ook de vrije inschrijvingen indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Wij nodigen jullie graag uit op onze infonamiddag voor een kennismaking met onze school.

INFODAG 9 MAART 2024 | 14.00-18.00 UUR

We bieden een brede eerste graad aan en vanaf het derde jaar een evenwichtig aso-aanbod (talen, economie, wiskunde en wetenschappen) met enorme doorstroommogelijkheden naar het hoger onderwijs.


We staan voor een sterke invulling met voldoende studieniveau én begeleiding. En we zorgen ook voor nieuwe en uitdagende opties. Elke leerling kan zelf kiezen uit vakken en projecten op maat van zijn of haar individuele interesse en belangstelling. We blijven daarbij een degelijk niveau en optimale zorg verzekeren met extra ondersteuning, begeleiding en kansen voor iedereen. Welkom in het Sint-Janscollege, waar dromen groeien!

Download hier de brochure.

INFOAVOND 20+21 MAART 2024 | 19.30 UUR

Wil jij deel uitmaken van de magie in Meldert? Wil jij dromen zien groeien tussen de bomen? Nieuwe vrienden maken voor het leven? Het pad naar je toekomst aanleggen samen met veel andere toffe kinderen en doen wat je echt boeit?

 

Kom dan kennis maken met het Sint-Janscollege op één van de infoavonden op woensdag 20 maart of donderdag 21 maart om 19.30 uur.

 

Tijdens de voorstelling van de school en uitleg over de vernieuwde eerste graad voor de ouders, voorziet de school een apart programma voor de kinderen. Zij krijgen een rondleiding en maken spelenderwijs kennis met de verschillende studieopties en de vaklokalen.

INSCHRIJVINGSFORMULIER INFOAVOND


Schrijf je hier in voor de infoavond van je keuze.

Geef de namen door van de mensen uit je groep. Max. 3 personen per gezin. (Het aantal bezoekers wordt beperkt tot 100 ouders en 60 kinderen per avond.)

De infoavonden zijn volzet. Wil je onze school toch ontdekken, ben je altijd welkom op 9 maart 2024 op de opendeurdag.